Juleafslutning i Asylum United 2017

gruppebillede

Onsdag den 13. december kørte fem forventningsfulde trænere mod Avnstrup asylcenter, som vi har gjort tilnærmelsesvist hver onsdag siden vi igen startede Asylum United op på Avnstrup for snart to år siden. Normalt kører vi op på centret iført fodboldtøj, banker på dørene til kvindernes værelser og fylder minibusser med sportsklædte kvinder for at køre ned på den nærmeste fodboldbane eller indendørshal og spille en times fodbold, løbe, svede og grine med hinanden.

Men i onsdags var bilen i stedet for bolde og drikkedunke pakket med julegodter, æbleskiver og pakker – for vi skulle holde juleafslutning med fodboldkvinderne på Avnstrup!

Oppe på Avnstrup blev der dækket juleborde og sat julemusik på højtalerne, æbleskiverne røg i ovnen og gløggen varmet op. Vi havde fortalt kvinderne om dagens jule-arrangement, og de indfandt sig spændte i det lånte cafélokale.

Og så blev der ellers gået til æbleskive-fadet; først lidt tøvende, men efter første bid var der enighed om, at det i grunden var nogen lækre jule-kage-boller, og at gløggen smagte godt og lidt af varm saftevand.

Det var både hyggeligt og spændende at snakke med kvinderne om, hvordan vi holder jul i Danmark, og hvilke traditioner vi holder i hævd, men det var også meget spændende at høre om, hvilke højtider de fejrer, og ikke mindst hvordan.

Kvinderne har naturligvis forskellige baggrunde, så vi fik både fortalt og vist billeder fra blandt andre iranske, irakiske og kurdiske højtider. Hvem vidste fx, at de fleste iranere fejrer nytår i marts, hopper over levende ild for at markere overgangen til et nyt, lykkefuldt år, og dækker et bord med syv ting, der alle starter med bogstavet s, hvoraf én af de syv ting er en levende fisk i en glasbowle? Vi gjorde ikke!

Efter gløgg og æbleskiver skulle der spilles pakkeleg. Det var sjovt at introducere kvinderne for en klassisk dansk jule-leg, omend også en smule udfordrende at forklare reglerne på en kombination af dansk, engelsk, farsi og kropssprog. Men kvinderne lærte det lynhurtigt, ligesom de også altid er hurtige til at lære lege og boldøvelser, når vi træner fodbold, og så gik der ellers rullende terninger, fagter, høje hvin og grin i den.

pakkeleg

Pakkeleg1

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter lidt afrundende hyggesnak i sofaen om løst og fast var alle både mætte og trætte, og vi sagde farvel til kvinderne, som samlede deres legende børn sammen og gik hver til sit på deres værelser.

En utrolig hyggelig aften var slut, ligesom 2017 også er ved at gå på hæld. Det er med glæde, at vi trænere kan se tilbage på et godt år i Asylum United. Et år, der har budt på en masse gode onsdagstræninger, hvor kvinderne fra Avnstrup hver uge smilende er mødt op til træning og har udviklet deres teknik, lært nye øvelser, er blevet bedre til at drible og skyde på mål, og får en stadig bedre forståelse af hinanden på fodboldbanen.

Men også et år, der har budt på mange begivenhedsrige udflugter og oplevelser; en tur på tribunerne på Slagelse Stadion for at se en kvindelandskamp; en venskabskamp i Brønshøj med og mod Fix Boldklubs Oldgirls-hold; en tur til Bornholm og Folkemødet med fly t/r for at spille opvisningskamp i forbindelse med Asylligaen; deltagelse i Hajduk Asylcup i Ryparken i sommer; trænings- og team-building-dag på Fodboldfabrikken, og meget mere.

Og så kan vi i Asylum United gå på juleferie med den store og gode nyhed om, at vi har modtaget en stor bevilling fra Roskilde Fonden, hvilket gør, at vi kan fortsætte med at spille fodbold, lege og hænge ud med vores seje fodbolddamer. Vi kunne ikke være gladere, og nu glæder vi os bare og ser frem til 2018, der forhåbentligt kommer til at byde på meget mere fodbold med mange flere skønne kvinder fra landets asylcentre.

johanne, masi, leyla

Bolden sparker håbet ind

Klaphat og pølse bliver skiftet ud med hijab og falafel. Resultatet er det samme. Vild jubel og øredøvende klapsalver. Tirsdag den 11. april inviterede Asylum United kvinder og børn fra asylcenter Avnstrup med ud at se det kvindelige fodboldlandshold spille mod Finland.

Nanna Hølge-Hazelton har skrevet en fin rapport fra dagen. Den hele kan læses under følgende link: Bolden sparker håbet ind

Landskamp

Skærmbillede 2017-04-29 kl. 12.53.29

 

Global Goals World Cup

Tirsdag den den 17. maj deltog Asylum United i Global Goals World Cup. En fodboldturnering arrangeret af Eir Soccer, UNDP m.fl., der ville sætte fokus på FNs nye 17 verdensmål og på kvinders muligheder og rettigheder globalt. Deltagerne i turneringen var amatør-hold, der alle spillede for et eller flere af verdensmålene. Turneringen i København var en kvalifikations-turnering, hvor vinderne af turneringen kvalificerede sig til Global Goals World Cup finalen i New York i september.

13340386_10209567561407713_1451956640_o

Asylum United havde meldt et hold til turneringen under de to verdensmål nummer 3 og nummer 5, Godt helbred og Ligestillingen mellem kønnene. Mål som vi finder vigtige og relevante i forhold til det arbejde, vi laver på asylcentrene med de seje kvinder.

13340607_10209567561327711_1975021079_o

High5 Challenge  
Fordi det blandt andet gjaldt om at sprede de valgte mål bedst og sjovest, havde Asylum United i ugerne op til turneringen sat en high-five challenge i gang på Facebook, hvor vi opfordrede til at vælge et af de to verdensmål, som vi i Asylum United ville spille for, skrive tallet i håndfladen og optage en video og fortælle, hvorfor man støtter det valgte mål, og så slutte af med at give en highfive og sende challengen videre til sine venner.

Der var mange, der deltog i high-five-challengen på Facebook – det var mega sejt!

13334517_10209567561287710_1740828820_o

På dagen
Selve Global Goals turneringen i Kødbyen blev en festlig dag. Et par af Asylum United trænerne tog ud til Kongelunden asylcenter, hvor de mødte 20-25 kvinder, der var helt klar til at tage til København og spille fodboldturnering!

Kvinderne skiftedes til at spille kampene på den lille asfalt-bane, mens resten af fodboldkvinderne, deres børn og deres mødre heppede alt hvad de kunne fra sidelinjen sammen med resten af de fremmødte Asylum United fans – og der var mange! På banen blev der gået til stålet og kæmpet om hver en bold, og uden for banen blev der heppet, spillet musik, viftet med bannere, drukket øl, danset og hujet.

Asylum United fik spillet nogen gode kampe, og pigerne havde det sjovt.

Turen til NY og finalestævnet i september blev vundet af team Bike Spice Your Life. Kvinderne fra Asylum United var også oppe og modtage medaljer designet af Olafur Eliasson, og efter præmieoverrækkelsen var der langbordsmiddag og god stemning.

Alt i alt en virkelig vellykket Global Goals dag, og en stor oplevelse for både Asylum Uniteds trænere og spillere. Kvinderne tog tilbage til Kongelunden trætte men glade efter en begivenhedsrig dag!

13383443_10209567561207708_1314778569_o-1

Efter en veloverstået Global Goals turnering er vi i Asylum United klar til at spille meget mere fodbold med kvinderne fra Kongelunden og fra Avnstrup, hvor vi træner én gang ugentlig.

Roskilde Festival 2014

Once again red cross asylum teams played at Roskilde Festival, and the winners were FC Auderød! So cool. This year all the girls from the asylum camps participated in a workshop with the American theater group, Girl Be Heard, about living in asylum

Girl Be Heard vs. Power RanGirlsGirl Be Heard vs Power RanGirls

Asylum Cup 2014

Auderød took everybody by surprise and won the CUP. They played amazing ball, and Lume has turned into a Goal scoring machine. My greatest respect to Damsø soccerclub – for creating a talented team spirit and great players. This also ment that this last week after the Camp girls and women in all our refugee camps turned UP to practice, realizing that you have to practice to win. Now all focus is on our next tournament at the Roskilde music festival. A big THANK YOU to Røde Kors, Bestseller, hummel, Nordea, Larsson Familien, Emil Lyders, all players and coaches – You are the best!

Asylum Cup 2014

Thanks for a great New Years Cup

Thank you Ganni, Cover, Essie, Unibrew, fodboldfabrikken, sensational Sunday players, all you amazing Girls for playing, hummel and Red Cross and all our asylum teams. See you again in March and June. See all the pictures here.

xx the Sensational Team.

The asylum team

Support Buy Ball or Sneak

Orangekarma Sneaks And The Orange Sensational 1

At this years Sensational Football tournament on Roskilde Festival with hummel, we played with a orange Sensational 1 Football which is the same measurements as the original Sensational 1 but is made in a collaboration with the orangekarma project between Roskilde Festival and hummel. It is an awesome totally orange football, that stay funky as it gets used. And a bonus is if you buy it you support the Asylum United project with 100 kr.

At this years Sensational Football Tournament the orangekarma project made a Orange Sneak that also supports the Asylum United project with 100 kr for each pair of shoes sold. They match the football and is a cool merchandise from Roskilde Festival and the tournament. So if you want to support the project and wants something fun to show for it, go buy a ball, a pair of shoes our both – anyway THANKS for you support.!

Click here to buy the Sensational Orange football

Click here to buy the Orangekarma sneak

Orange Karma sneak and Ball

Winners RF13

And The Winners Of the Asylum United RF13 Tournament Are…

We just wrapped up this years Sensational Football at Roskilde Festival with the orangekarma collaboration, between Roskilde and hummel. And it was a huge succes for the fourth years, wonderful people and players. In addtion to all the players we could welcome 4 asylum camps football teams and their trainers. They came around 60 people and played with us.

FC Kongelunden won the Asylum tournament on tuesday and the trainers made a team, Team Etnic, in the regular tournament and won on monday and toke the second place in the finals. It was magical to see all these women smile, dance and play. They and we had a blast.

The trainers and players set up a nail and hair bar where they put on nail polish and braided hair for 20 kr to collect money for the asylum united football camp in december. It was a total success, both boys and girls came by and got their nails and hair done, and at some point we had some randon boys helping out the women. We are definatly doing that again if the girls are up for it.

We made a bunch of pictures from the days that you can go see here.

FC Kongelunden