Juleafslutning i Asylum United 2017

gruppebillede

Onsdag den 13. december kørte fem forventningsfulde trænere mod Avnstrup asylcenter, som vi har gjort tilnærmelsesvist hver onsdag siden vi igen startede Asylum United op på Avnstrup for snart to år siden. Normalt kører vi op på centret iført fodboldtøj, banker på dørene til kvindernes værelser og fylder minibusser med sportsklædte kvinder for at køre ned på den nærmeste fodboldbane eller indendørshal og spille en times fodbold, løbe, svede og grine med hinanden.

Men i onsdags var bilen i stedet for bolde og drikkedunke pakket med julegodter, æbleskiver og pakker – for vi skulle holde juleafslutning med fodboldkvinderne på Avnstrup!

Oppe på Avnstrup blev der dækket juleborde og sat julemusik på højtalerne, æbleskiverne røg i ovnen og gløggen varmet op. Vi havde fortalt kvinderne om dagens jule-arrangement, og de indfandt sig spændte i det lånte cafélokale.

Og så blev der ellers gået til æbleskive-fadet; først lidt tøvende, men efter første bid var der enighed om, at det i grunden var nogen lækre jule-kage-boller, og at gløggen smagte godt og lidt af varm saftevand.

Det var både hyggeligt og spændende at snakke med kvinderne om, hvordan vi holder jul i Danmark, og hvilke traditioner vi holder i hævd, men det var også meget spændende at høre om, hvilke højtider de fejrer, og ikke mindst hvordan.

Kvinderne har naturligvis forskellige baggrunde, så vi fik både fortalt og vist billeder fra blandt andre iranske, irakiske og kurdiske højtider. Hvem vidste fx, at de fleste iranere fejrer nytår i marts, hopper over levende ild for at markere overgangen til et nyt, lykkefuldt år, og dækker et bord med syv ting, der alle starter med bogstavet s, hvoraf én af de syv ting er en levende fisk i en glasbowle? Vi gjorde ikke!

Efter gløgg og æbleskiver skulle der spilles pakkeleg. Det var sjovt at introducere kvinderne for en klassisk dansk jule-leg, omend også en smule udfordrende at forklare reglerne på en kombination af dansk, engelsk, farsi og kropssprog. Men kvinderne lærte det lynhurtigt, ligesom de også altid er hurtige til at lære lege og boldøvelser, når vi træner fodbold, og så gik der ellers rullende terninger, fagter, høje hvin og grin i den.

pakkeleg

Pakkeleg1

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter lidt afrundende hyggesnak i sofaen om løst og fast var alle både mætte og trætte, og vi sagde farvel til kvinderne, som samlede deres legende børn sammen og gik hver til sit på deres værelser.

En utrolig hyggelig aften var slut, ligesom 2017 også er ved at gå på hæld. Det er med glæde, at vi trænere kan se tilbage på et godt år i Asylum United. Et år, der har budt på en masse gode onsdagstræninger, hvor kvinderne fra Avnstrup hver uge smilende er mødt op til træning og har udviklet deres teknik, lært nye øvelser, er blevet bedre til at drible og skyde på mål, og får en stadig bedre forståelse af hinanden på fodboldbanen.

Men også et år, der har budt på mange begivenhedsrige udflugter og oplevelser; en tur på tribunerne på Slagelse Stadion for at se en kvindelandskamp; en venskabskamp i Brønshøj med og mod Fix Boldklubs Oldgirls-hold; en tur til Bornholm og Folkemødet med fly t/r for at spille opvisningskamp i forbindelse med Asylligaen; deltagelse i Hajduk Asylcup i Ryparken i sommer; trænings- og team-building-dag på Fodboldfabrikken, og meget mere.

Og så kan vi i Asylum United gå på juleferie med den store og gode nyhed om, at vi har modtaget en stor bevilling fra Roskilde Fonden, hvilket gør, at vi kan fortsætte med at spille fodbold, lege og hænge ud med vores seje fodbolddamer. Vi kunne ikke være gladere, og nu glæder vi os bare og ser frem til 2018, der forhåbentligt kommer til at byde på meget mere fodbold med mange flere skønne kvinder fra landets asylcentre.

johanne, masi, leyla