OM OS

Det overordnede formål med Asylum United er at styrke kvinderne på asylcentrene både fysisk, psykisk og socialt, hvilket tilsammen vil give dem bedre betingelser for at håndtere deres nuværende situation.

Træningerne er tænkt som et frirum for kvinderne og et tiltrængt afbræk fra en langt fra problemfri hverdag. Målet er, at kvinderne får styrket deres handlekraft og tro på egne evner gennem sport og leg. Aktiviteterne skal dermed være med til at udvikle deres selvværd og give dem en styrke, som de kan tage med sig efter træningen.

Endelig har vi et håb om at være med til at nuancere eller mindske den herskende “dem og os”-dikotomi, som præger den offentlige debat. Asylansøgere er meget omdiskuterede, men danske borgere i almindelighed møder ikke de mennesker, hvis skæbner debatteres. Ved at arbejde frivilligt med asylansøgere får trænerne i Asylum United indblik i hverdagen på asylcentre, og møder menneskerne bag debatten. Det giver os erfaringer, som vi kan tage med os ud som privatpersoner og dele med vores omgangskreds.

2

38228828_1757047937743045_3738943819157078016_o